Het ABC-MODEL

Accelerated Behavioural Change Modelabc model

Het Accelerated Behavioural Change (ABC) Model is speciaal ontworpen voor online begeleiding met als doel gedragsinterventies uit te voeren die versneld gedragsveranderingen tot stand brengen. Een coachingstraject volgens het ABC-model bestaat uit de volgende drie fasen:

Analyze-fase:


De eerste fase (Analyze-fase) start met het in kaart brengen van uw huidige situatie. De analyse van de huidige situatie en de gewenste toekomstige situatie staan centraal. Er wordt vastgesteld wat het beoogde eindresultaat van het coachingstraject zal zijn, gevolgd door het formuleren van concrete doelstellingen.

 abc model analyze fase
abc model internalize fase

Internalize-fase:

In de tweede fase (Internalize-fase) wordt er actief en intensief samengewerkt met uw coach om uw doelstellingen te realiseren. Het kenmerkende van deze fase is dat u aan de slag gaat binnen realistische en relevante situaties (op de werkvloer of in uw privé-leven). Sleutelwoorden in deze fase zijn: oefening, ervaren, reflectie, feedback en bekrachtiging. Dankzij de frequente contactmomenten, de kleine stappen en de motiverende aanpak van de coach, wordt u als het ware ‘in het proces gezogen’ waardoor u snel resultaat zult ervaren. Nieuw gedrag (vaardigheden) wordt in deze fase eigen gemaakt (geïnternaliseerd).

Sustain-fase:

In de laatste fase (Sustain-fase) staat het waarborgen van de duurzaamheid van uw behaalde doelstellingen centraal. Uw behaalde resultaten zullen hierdoor niet van korte duur zijn maar bestendigd worden voor de toekomst.

abc model sustain fase
monitor:

Binnen alle trajecten gebruiken wij een speciaal voor e-coaching ontwikkelde methode. Deze methodiek is gebaseerd op het ABC-model en de 15 ingrediënten die e-coaching succesvol maken.

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP

 

Neem contact op

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Klik hier: contactformulier

 

Bel ons:

+31 13 85 07 546


E-mail:

Contactformulier 

Of neem contact op met commercieel directeur Marc Coenen voor de mogelijkheden binnen uw organisatie


Marc Coenen

Commercial Director
+31 6 15 45 73 05
coenen@ecoachpro.org

Marc Coenen eCoachPro

Onze vestigingen

eCoachPro Nederland

NEDERLAND
eCoachPro
Stationsstraat 24-01
5038 ED Tilburg

eCoachPro Belgie

BELGIE
eCoachPro
Vaartstraat 59 (bus 4)
1000 Brussel

eCoachPro Spanje

SPANJE
eCoachPro
Avda. Ricardo Soriano 72
Edif. Golden B.1a Planta
29601 Marbella, Málaga