Blog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onderzoek en inzichten op het gebied van professionele leiderschaps- en gedragsontwikkeling.


eCoachPro, onderdeel van de top 10 van Leadership Development Training/Coaching Companies in Europa 2019!

De behoefte aan een goed doordacht leiderschapsontwikkelingsprogramma/ strategie is nog nooit zo groot geweest. Door de opkomst van samenwerkingsplatformen en organisatieontwerp die het individuele initiatief benadrukken, worden medewerkers over de hele linie gedreven om vervolgbeslissingen te nemen, die in lijn zijn met de bedrijfsdoelstellingen en -cultuur. Het is duidelijk dat deze medewerkers moeten worden uitgerust met de relevante technische en communicatieve vaardigheden. Van het bevorderen van de betrokkenheid van het personeel, het inhuren van het juiste talent en het herontwerpen van de managementinfrastructuur tot het verbeteren van de kwaliteit van de coaching en het aansturen van een cultuur van wendbaarheid, moeten organisaties deze leiderschapstrends versterken en afdekken met behulp van de nieuwste technologieën. 

Gezien de veranderende fase van het leiderschapsontwikkelingslandschap, heeft HR Tech Outlook een lijst opgesteld van Top 10 Leadership Development Training/Coaching Companies in Europe 2019 die het domein van leiderschapsontwikkeling een nieuwe vorm geven en transformerende leiders empoweren.

Lees meer

Toekomstbestendige leiders voor de Nationale Politie

Door Anne Ribbers 

Sinds 2010 zijn we gespecialiseerd in coaching waarbij face-to-face gesprekken wordt gecombineerd met online coaching. Binnen onze organisatie noemen we dit blended coaching of ook wel Technology Enhanced Coaching. Naast de face-to-face gesprekken, werken we online met cliënten via video-gesprekken en tekstberichten aan een continue dialoog. De continuïteit van een dialoog maakt het mogelijk om in kleine ontwikkelstappen te werken en dichtbij onze cliënten te blijven in de dagelijkse praktijk.

Lees meer

E-learning meets e-coaching: effectieve scholingsprogramma’s voor werkelijke gedragsontwikkeling

E-learning is een manier om mensen zelfstandig en in eigen tempo nieuwe vaardigheden te laten ontwikkelen. Echter, de drop-out is vaak hoog en deelnemers hebben doorgaans moeite met het vertalen van het geleerde naar de werkvloer. Het inzetten van een e-coach die meekijkt, meedenkt en motiveert bij het toepassen van het geleerde in de praktijk, blijkt een effectieve manier om werkelijke gedragsveranderingen op de werkvloer te realiseren. 

Lees meer

4 lessen voor impactvolle leiderschapsprogramma’s

 Tegenwoordig investeren bedrijven veel geld en tijd in de ontwikkeling van leiderschap skills door dure leiderschapsprogramma’s aan te bieden aan hun (top)talenten. Meestal is niet duidelijk wat precies de resultaten van deze programma’s zijn. Uit twee grootschalige onderzoeken van McKinsey[1] onder meer dan 500 CEO’s blijkt dat slechts 7% van de onderzochte CEO’s gelooft dat hun organisatie op een effectieve manier investeert in de ontwikkeling van goede leiders. Slechts 10% geeft aan dat hun leiderschapsontwikkelingsprogramma’s een duidelijke impact hebben. 

Lees meer

Leiderschapsontwikkeling is maatwerk op de werkvloer

 Elk individu, elke leidinggevende en elk bedrijf is uniek.

Vanuit deze context startte Multinational Euroports, logistiek dienstverlener in 23 havens wereldwijd, een zoektocht naar een passend leiderschapsprogramma. In partnerschap met eCoachPro onstond een tailor made leiderschapsontwikkelingsprogramma.

Lees meer

15 schrijf strategieën voor beter resultaat met je coachee / cliënt / student

Schrijven is onmisbaar in een online of een blended (combinatie van off- en online) coachingstraject. Het is natuurlijk nodig om je uit te kunnen drukken via mail, chat of sms, maar het zorgt er ook voor dat deze manier van coachen zoveel meer oplevert dan reguliere face-to-facecoaching. Er is een hoop onderzoek gedaan dat aantoont dat schrijven over ervaringen en gedachtes ontlastend werkt en dat het het zelfinzicht van je coachee vergroot. Voor jou als coach vergt het wel extra vaardigheden.

Lees meer

Driedimensionaal lezen; zo kom je erachter wat je coachee écht bedoelt

Niet iedere goede coach is ook een goede online coach. Het gebruik van alle mogelijkheden via internet als mail en chat en het werken met een online coachingstool als Pluform vragen om andere skills. Het geschreven woord speelt daarbij een belangrijke rol. Wanneer de coach in staat is om analytisch te lezen en strategisch te schrijven heeft dat een grote meerwaarde. 

Lees meer

Ministerie van Justitie en Veiligheid is koploper op het gebied van professionele online ontwikkeling

logo ministerie

Sinds twee jaar maakt het Ministerie van Justitie en Veiligheid gebruik van e-coaching bij de professionele ontwikkeling van het personeel. Dit ministerie bestaat uit verschillende diensten, denk onder meer aan de Raad voor de Kinderbescherming en het Openbaar Ministerie. Deze diensten hebben ieder hun eigen werkterrein en hebben zodoende ook weer verspreid over heel Nederland verschillende vestigingen. Alleen al voor het verminderen van de reistijd biedt e-coaching natuurlijk een goede oplossing, maar er is veel meer. 

Lees meer

Conferentie EMCC 12 april 2018: Leiderschapsontwikkeling in een VUCA-wereld

Op donderdag 12 april was eCoachPro aanwezig bij de 24e editie van de EMCC (European Mentoring & Coaching Council) conferentie in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomst spraken Anne Ribbers en Marco Tieleman over een VUCA-programma voor leidinggevenden bij een grote Nederlandse overheidsinstelling ontwikkelt door eCoachPro en Groupmapping.

Lees meer

De toekomst van duurzame ontwikkeling: blended coaching

TPPHet bedrijfsleven investeert in zijn mensen. Dat is een gegeven. Professionele ontwikkeling staat hoog op de agenda van organisaties. Volgens onderzoek van Technavio zal de markt voor soft-skilltraining tot 2020 met 10% per jaar groeien (omzet 2015: 15 miljard dollar). Ook de coachingsmarkt blijft groeien volgens de Internationale Coach Federatie (ICF). Tussen 2011 en 2015 is de markt 6% gegroeid. Volgens de 2016 ICF Global Coaching Study zijn de totale inkomsten van aan coaching gerelateerde diensten 2,4 miljard dollar wereldwijd. 

Lees meer

Succesvol coachen op afstand en toch heel nabij

Esmeralda Korteweg“De coachmethode van eCoachPro wordt door steeds meer organisaties omarmd, mede door de succesvolle resultaten die er mee behaald worden. In onze vorige blog kwam een cliënt aan het woord, deze keer een interview met een van onze Associate coaches.

Esmeralda Korteweg kreeg voor haar laatste traject van de klant een 10 (Meetinstrument de Coaching Monitor van de NOBCO) voor haar werk als e-coach! Iets waar we trots op zijn.  

Lees meer

400ste certificering voor het International eCoach Register

Jacqueline Doomen

Het eCoach Register groeit! Meer dan 1000 coaches, HR-experts, psychologen en onderwijsprofessionals zijn opgeleid in de eCP-methodiek en het ABC-model voor online begeleiding (e-coaching). Dat professionals hun ontwikkeling serieus nemen, blijkt uit het groeiende aantal certificeringen tot 'Certified eCoach' of 'Certified eCounselor'. De 400ste certificering is een feit en opgenomen in het International eCoach/eCounselor Register! In deze blog laten wij graag Jacqueline Doomen als 400ste geregistreerde e-coach aan het woord.

Lees meer

Enthousiaste reacties op Engelse editie handboek E-coaching

Routledge logoDe Engelse uitgever Routledge heeft enige tijd geleden de rechten gekocht van ons boek E-coaching. Inmiddels is de Engelse versie verschenen onder de naam ‘E-coaching: Theory and practice for a new online approach to coaching’. Inmiddels zijn er enkele zeer mooie recensies binnen gekomen van bekende namen uit het internationale coachveld o.a. van Graham Alexander, Professor Jonathan Passmore, Dr. Anthony Grant, Dr. Lise Lewis en Dr. Vikki G. Brock.

Lees meer

4e druk: Direct aan de slag met Het Nieuwe Coachen

boom uitgevers logoHet enige handboek over online begeleiding! Dit handboek bevat naast een grondig theoretisch kader, een compleet uitgewerkt praktisch onderdeel waarin het ABC- model en de eCoachPro methodiek stap voor stap worden uitgelegd. Tevens bevat het boek een hoofdstuk dat gebaseerd is op de praktijkervaringen van ruim 30 e-coaches. Het boek eindigt met een compleet uitgewerkt voorbeeld van een e-coachingstraject. Dit is het eerste handboek dat iedere geïnteresseerde in online begeleiding werkelijk op weg zal helpen om direct aan de slag te gaan met het nieuwe coachen.

Lees meer

Je ziet het niet in de ogen maar in de teksten

Alexander WaringaInterview uit Het Loopbaan Magazine met Alexander Waringa, Algemeen directeur eCoachPro

Waringa: Coaching kwam op een gegeven moment op mijn pad. En ik merkte dat over de werking van coaching eigenlijk weinig bekend was; er was nauwelijks onderzoek beschikbaar. In het buitenland zag ik dat het massaal werd toegepast, maar niemand kon precies uitleggen hoe het werkte.

Lees meer

De blended werkwijze van executive coach Anne Ribbers

Anne RibbersAnne Ribbers coacht voor 85% digitaal en combineert e-coaching met face-to-facegesprekken, video, telefoongesprekken en sms. ‘Als online coach ontwerp je samen met je cliënt het proces; vooraf, maar ook tijdens het proces kijk je op welke manier en hoe vaak je contact hebt zodat je maximale aansluiting hebt bij de dagelijkse realiteit van je cliënten. Soms wil een cliënt graag eerst face-to-face ontmoeting en het vervolgtraject online doen. Dus dan vlieg ik voor een kennismaking naar die cliënt toe.’

Lees meer

Google CEO Eric Schmidt: Everybody needs a coach

Youtube Eric Smidt GoogleIn dit interview vertelt Eric Schmidt, CEO van Google, dat hij zelf al jaren een coach heeft en geeft het advies aan iedereen die op topniveau wil functioneren om ook een coach in de arm te nemen.

"Every famous athlete, every famous performer has somebody who's a coach. Somebody who can watch what they're doing and say, "Is that what you really meant? Did you really do that?" They can give them perspective. The one thing people are never good at is seeing themselves as others see them. A coach really, really helps."

Lees meer

Het verhaal van de CTO van KBC over echte gedragsverandering.

Frank Demonie KBCVorig jaar tijdens mijn jaarlijks functioneringsgesprek kreeg ik te horen dat ik enkele ontwikkelpunten had. Mij werd aangeraden hier met een professionele coach aan te gaan werken. Niet lang hierna kreeg ik vanuit HR de vraag of ik mee wilde doen aan een pilot met een innovatieve coachmethode. Had ik een keuze? ;-)  Mijn eerste reactie was dat ik zou doen wat er van mij gevraagd werd om de ontwikkelpunten die in mijn functioneringsgesprek naar boven kwamen aan te pakken.

Lees meer

Uitblinkende leiders creëren met behulp van embedded coaching

Excellente leidersWerkelijk leren vindt plaats in de relevante context tijdens de dagelijkse routinematigheden. Embedded coaching sluit hier naadloos bij aan. Embedded coaching wil zeggen, het combineren van face-to-face coaching met online begeleiding (het op afstand begeleiden gebruik makend van informatie- en communicatietechnologie). Bij deze vorm van begeleiding wordt de coaching ingebed in de dagelijkse realiteit en relevante context (werkvloer) van de cliënt. Er zijn verschillende typen online coaching te onderscheiden.

Lees meer

Waarom leiderschapsprogramma’s meestal mislukken

Leadership DevelopmentDoor bedrijven wordt veel geïnvesteerd in het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden zonder dat duidelijk is wat precies de voordelen en resultaten van deze programma’s zijn. Recent onderzoek van McKinsey geeft inzicht in wat er mis kan gaan in het design en de uitvoering van leiderschapsprogramma’s.

In deze blog bespreken we de belangrijkste uitdagingen uit het artikel van McKinsey en hoe onze blended coaching aanpak, ingezet kan worden om deze uitdagingen aan te pakken.

Lees meer

Nieuw onderzoek over de toekomst van HR

Toekomst van HRRecentelijk heeft Mercer een onderzoek uitgevoerd over de toekomst van HR. Tevens heeft Deloitte een rapport uitgebracht over wereldwijde HR Trends in 2016. In dit blog bespreken we de beide onderzoeken die als leidraad kunnen fungeren voor HR-professionals en de manier waarop eCoachPro methode handvatten biedt aan HR-professionals.

Mercer ziet een belangrijke taak voor HR in het verbeteren van professionele ontwikkeling. De prioriteiten op dit vlak zijn:

Lees meer

Neem contact op

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Klik hier: contactformulier

 

Of neem contact op met commercieel directeur Marc Coenen voor de mogelijkheden binnen uw organisatie


Marc Coenen

Commercial Director
+31 6 15 45 73 05
coenen@ecoachpro.org

Marc Coenen eCoachPro

Onze vestigingen

eCoachPro Nederland

NEDERLAND
eCoachPro
Tivolistraat 50
5017 HR Tilburg

eCoachPro Belgie

BELGIE
eCoachPro
Vaartstraat 59 (bus 4)
1000 Brussel

eCoachPro Spanje

SPANJE
eCoachPro
Avda. Ricardo Soriano 72
Edif. Golden B.1a Planta
29601 Marbella, Málaga