Blog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onderzoek en inzichten op het gebied van professionele leiderschaps- en gedragsontwikkeling.


Leiderschapsontwikkeling is maatwerk op de werkvloer

 Elk individu, elke leidinggevende en elk bedrijf is uniek.

Vanuit deze context startte Multinational Euroports, logistiek dienstverlener in 23 havens wereldwijd, een zoektocht naar een passend leiderschapsprogramma. In partnerschap met eCoachPro onstond een tailor made leiderschapsontwikkelingsprogramma.

Wat het programma zo uniek maakt is de combinatie van training op de werkvloer en tussentijds online coaching om ervoor te zorgen dat wat wordt aangeleerd ook wordt toegepast in de praktijk. Er werd ook rekening gehouden met de specifieke leerbehoeften van de deelnemers en doelstellingen van het bedrijf. Als zodanig wordt er zo maximaal ingespeeld op concepten zoals het 70:20:10 model en blended learning and development.

Module 2 in Rohstock

Super challenge

De behoefte binnen Euroports aan een passend leiderschapsprogramma was voor de Chief Human Resources Officer, Lucrèce Reybroeck, een interessante uitdaging. De logistieke dienstverlener is een multinational met een breed vertakte business over 23 landen. Hoe zorg je ervoor dat het leiderschapsprogramma dat je gaat aanbieden ook daadwerkelijk aansluit bij alle verschillende culturen én vraagstukken op de verschillende vestigingen?

Aan de opzet van het spiksplinternieuwe programma gingen vele gesprekken vooraf om alle wensen en behoeftes in kaart te brengen.Het programma is uiteindelijk samengesteld uit onsite trainingsmodules, virtuele sessies en online coaching. De eerste groep bestaat uit zeventien deelnemers, afkomstig uit België, Bulgarije, China, Duitsland, Finland, Nederland en Spanje.

Euroports leiderschapsontwikkelingsprogramma

 • Mijn eigen identiteit
  Tijdens de eerste module staat de eigen persoon centraal aan de hand van vragen als: Wat zijn je kwaliteiten? Hoe werkt jouw brein? Hoe geef je mindful leiding? Hoe geef je zelf leiding of sturing? Dit komt ook aan bod in de online coaching die gedurende het hele programma loopt.

 • Teamspirit
  De tweede module staat in het teken van het team. Hoe is het team samengesteld? Wat zijn de vaardigheden? Hoe zet je die optimaal in? In deze module is ook meer interactie met de andere deelnemers en worden verschillende cases behandeld.

 • De bedrijfscontext
  In de derde en laatste module van het programma komt ‘the company’ aan bod. Hoe laat je je team succesvol onderdeel zijn van het grotere geheel? 

 • Continue Online begeleiding
  Tussen de modules door krijgen de deelnemers persoonlijke online coaching van een gecertifceerde e-coach die ondersteuning biedt bij het werkelijk ontwikkelen en toepassen van het geleerde op de werkvloer.

 • Uitwisseling
  ,,Er is bewust voor gekozen om de modules steeds op een andere vestiging in een ander land te laten plaatsvinden. Op die manier leren de deelnemers elkaar en ook andere vestigingen van Euroports beter kennen”, zegt Reybroeck. Ook krijgen alle deelnemers individueel een online coach toegewezen. Marc Coenen van eCoachPro: ,,Het programma is volledig op maat gemaakt voor Euroports. We hebben ook het team  samengesteld van internationale coaches die geschoold zijn in e-coaching. Dat maakt dit programma super effectief.”

 • Tailormade
  ,,Die unieke ‘tailormade’ aanpak is zo anders dan een kant-en-klaar concept dat op alle bedrijven van toepassing kan zijn”, zegt Reybroeck. ,,We hebben zoveel gesproken over de strategieën van Euroports en hoe die vervolgens dan allemaal een plek konden krijgen in het programma. Het is uiteindelijk ook een heel interactief en praktisch programma geworden.”

  ,,De extra online ondersteuning tussen de sessies vond ik van groot belang”, vervolgt Reybroeck. ,,Je wilt uiteindelijk dat de investering in het leiderschapsprogramma ook echt merkbaar is in de hele organisatie, dat de deelnemers aan het programma het geleerde ook daadwerkelijk toe gaan passen in de praktijk. Ik ben ervan overtuigd dat je dat vooral bereikt door iedereen tussentijds online te coachen.”

  ,,Het programma is zo zorgvuldig samengesteld dat er een uniek product is ontstaan dat perfect aansluit op wat Euroports nodig heeft. Dit blijkt ook al uit de zeer positieve reacties van de eerste deelnemers.” 

Module 1 in Antwerpen

Neem contact op

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Klik hier: contactformulier

 

Bel ons:

+31 13 85 07 546


E-mail:

Contactformulier 

Of neem contact op met commercieel directeur Marc Coenen voor de mogelijkheden binnen uw organisatie


Marc Coenen

Commercial Director
+31 6 15 45 73 05
coenen@ecoachpro.org

Marc Coenen eCoachPro

Onze vestigingen

eCoachPro Nederland

NEDERLAND
eCoachPro
Stationsstraat 24-01
5038 ED Tilburg

eCoachPro Belgie

BELGIE
eCoachPro
Vaartstraat 59 (bus 4)
1000 Brussel

eCoachPro Spanje

SPANJE
eCoachPro
Avda. Ricardo Soriano 72
Edif. Golden B.1a Planta
29601 Marbella, Málaga