Blog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onderzoek en inzichten op het gebied van professionele leiderschaps- en gedragsontwikkeling.


“Coaching op steroïden”: versneld én effectief

Upgrade de klassieke manier van coaching met eigentijdse middelen.

Wanneer is coaching effectief? Kan het ook anders dan de standaard manier van langlopende trajecten met slechts 2 à 3-wekelijkse (fysieke) gesprekken tussen coach en coachee? Is sneller, korter en dichter op de bal mogelijk? Op een manier die beter past bij deze dynamische tijd? Wij denken van wel. Bij eCoachPro coachen wij dagelijks wereldwijd professionals op een blended wijze: flexibel, snel en doeltreffend. Met altijd als doel het tot stand brengen van duurzame gedragsveranderingen.

eCoachPro is werkzaam bij grote organisaties, die samen actief zijn in meer dan 130 landen (onder andere in conflictgebieden). Aangezien deze organisaties wereldwijd actief zijn, sluit onze blended coaching (off- en online) daar naadloos op aan. Onze ruim 100 associates hebben ervaring in tal van organisaties en bedrijfsgebieden. Ook spreken ze hun talen goed. Inmiddels bieden we daar dan ook in 25 verschillende talen onze coaching en leiderschapstrajecten aan. 

"Ik heb het werken met mijn coach in de één uur durende sessie als nuttig ervaren. Het bood me perspectief. Ik had niet alleen het gevoel verbonden te zijn maar kreeg het gevoel dat de coach echt naar me luisterde. Het voldeed aan mijn verwachtingen."

Vijandige troepenleercurve NL web

Het type werkzaamheden bij deze type (internationale) klanten vraagt om een coaching stijl die zeer flexibel is. Een traject waarin we meedenken en bijschakelen, indien nodig. Dat vraagt om het zoeken naar aansluiting bij het type werkzaamheden, de werktijden en het leggen van contact op een andere wijze. Want als je in conflictgebied werkzaam bent en opeens vallen vijandige troepen binnen (echt gebeurd!) dan is een coaching gesprek even niet de meest relevante opdracht van die dag. Hetzelfde geldt voor het coronavirus dat ook zeer onverwachts een grote impact had op de bedrijfsprocessen. Flexibiliteit is dan een vereiste. 

"De ervaring was op z’n minst verhelderend en bemoedigend.”

Op flexibele wijze inzetten

Wat wij in dit soort gevallen dan ook doen, is korte coaching trajecten met elkaar afspreken. Bij een van onze opdrachtgevers kregen deelnemers slechts vier uur coaching die ze op flexibele wijze konden inzetten. Bij de ene deelnemer werkt 4 keer een 1-uur coaching sessie goed. Een ander vindt het juist prettig om kortdurende, meerdere contacten met een coach te leggen. Bijvoorbeeld door de coaching op te splitsen in gesprekken van 20 minuten (Skype, Facetime of ZOOM) en het gesprek voort te zetten in een schriftelijke dialoog online (Pluform). De manier van coachen en het procesontwerp wordt volledig aangepast aan de wensen/behoeften van de coachee. Dit kan omdat onze coaches getraind zijn in onze unieke eCP-methode voor online begeleiding. Belangrijkste voor ons is dat de kandidaat zich er goed bij voelt en de resultaten een duurzame groei laten zien. Bovendien blijken we door deze flexibele benadering snel tot de kern door te dringen. 

Geen grenzen

En de fysieke afstand? Die vormt al helemaal geen probleem. Zeker niet als een opdrachtgever actief is in verschillende landen. Daar sluiten we met onze online manier van werken naadloos op aan. Onze coaches kennen het klappen van de zweep, hebben zelf vaak ook jarenlang bij grote internationale organisaties gewerkt en spreken hun talen. Ook door de grote diversiteit van coaches is het mogelijk om context geboden te werken met respect voor regionale en lokale gebruiken. Door onze online manier van werken, is het ook nog eens duurzaam. Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Klik hier: contactformulier

 

Bel ons:

+31 13 85 07 546


E-mail:

Contactformulier 

Of neem contact op met commercieel directeur Marc Coenen voor de mogelijkheden binnen uw organisatie


Marc Coenen

Commercial Director
+31 6 15 45 73 05
coenen@ecoachpro.org

Marc Coenen eCoachPro

Onze vestigingen

eCoachPro Nederland

NEDERLAND
eCoachPro
Stationsstraat 24-01
5038 ED Tilburg

eCoachPro Belgie

BELGIE
eCoachPro
Vaartstraat 59 (bus 4)
1000 Brussel

eCoachPro Spanje

SPANJE
eCoachPro
Avda. Ricardo Soriano 72
Edif. Golden B.1a Planta
29601 Marbella, Málaga