MasterClass

E-begeleiding voor Professioneel Begeleiders 

Dit scholingsprogramma is o.a. voor (interne) coaches, loopbaanadviseurs, HR(D) professionals, re-integratie, mobiliteits- of employability adviseurs, counselors, mentoren & supervisors. Bent u op zoek naar uitbreiding van uw begeleidingsvaardigheden en geïnteresseerd in de mogelijkheden van e-begeleiding? Dan is deze Masterclass interessant voor u.

De Masterclass is gericht op het oefenen en ervaren van de mogelijkheden van e-begeleiding. De thema’s die o.a. aan bod komen zijn:

 • wat is e-begeleiding en welke vormen zijn er,Video ecoaching boek
 • wat zijn de mogelijkheden en beperkingen,
 • welke aanvullende vaardigheden heeft een e-begeleider nodig,
 • hoe pas je de eCP-methodiek en het ABC-model in de praktijk toe,
 • hoe werkt een online werkomgeving voor e-begeleiding,
 • wat zijn de Do’s en Don’ts van een e-begeleidingstraject.

De Masterclass E-begeleiding bestaat uit:

 1. Vier (4) dagdelen verspreid over twee (2) dagen binnen vier (4) weken inclusief proeftraject;
 2. een intensief e-begeleidingstraject van drie (3) weken met een proefcliënt. Er wordt geoefend met een realistische praktijksituatie en de benodigde communicatie- en cognitieve vaardigheden kunnen eigen gemaakt worden. Tijdens deze periode krijgt u ondersteuning van een van onze gecertificeerde e-coaches;
 3. om gebruik te kunnen maken van een veilige en professionele online werkomgeving, is een licentie voor Pluform.com inbegrepen. Met deze licentie kunt u meerdere clienten online begeleiden. De functionaliteiten binnen Pluform sluiten aan bij de eCP-methodiek en het ABC-model.

Deze Masterclass wordt aangeboden als Incompany of als Open Programma. Het Open Programma (met individuele inschrijving) wordt verzorgd in samenwerking met het Europees Instituut: Open programma
Meer weten over de Incompany mogelijkheden?

eCP Register eCoaching

Optioneel: Keurmerk Certified eCoach Level I 

Na afloop van de opleiding worden de verworven competenties getoetst. Bij het behalen van de benodigde basiscompetenties ontvangt u afhankelijk van uw professie het predicaat 'Certified eCoach Level I', waarmee u tevens opgenomen kunt worden in het Internationaal eCoach Register. Deze registratie is geldig voor vijf jaar. Lees hier meer: Certificering

Specialisatie: E-coaching voor ervaren Coaches

Deze specialisatie bestaat uit Masterclass I plus een aanvullende Masterclass. Tijdens deze Specialisatie gaat u aan de slag met meerdere proeftrajecten en in interactie met de andere deelnemers (o.a. middels intervisie) doet u ervaring op als e-begeleider en legt u een stevige basis voor uw eigen stijl op het gebied van e-coaching zodat u meteen aan de slag kunt. Dit scholingsprogramma kan resulteren in het ontvangen van het keurmerk ‘Certified eCoach Level II’. Lees hier meer: Specialisatie

eCP Masterclass
eCoachPro Inspiration

Online Masterclass E-coaching (International edition) 

Anderstalig, internationaal georiënteerd of weinig tijd? Dan is deze speciale versie van de 'Masterclass E-coaching voor Professionele begeleiders' net iets voor u. Hetzelfde programma als Mastercalss I maar dan in een compacte vorm en geheel via internet. Onder begeleiding van een trainer en in een kleine groep met deelnemers uit de hele wereld. Voertaal is Engels, net als de cursusmaterialen. Lees hier meer: Online internationale Masterclass.

Incompany maatwerk

Bovenstaande scholingsmogelijkheden bieden wij ook op maat in de vorm van een incompany (met of zonder certificering). Heeft uw organisatie een eigen coachpoule of eigen opleidingsfaciliteiten en wilt u een module of training op het gebied van e-coaching gaan opnemen in uw aanbod? Wij kunnen u hierbij van dienst zijn.

eCP Inspiration
CRKBO logo web

CRKBO

eCoachPro is opgenomen in het Centraal Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en is daardoor een erkende instelling als bedoeld in de Europese BTW-richtlijn. Hieruit volgt dat de scholingsactiviteiten van eCoachPro vrijgesteld zijn van BTW. Klik hier voor de website van het: CRKBO

 • Wat zeggen onze klanten?

  Luc Limere client of eCoachPro

  Masterclass E-coaching voor Professionals

  In de laatste 15 jaren heb ik in vele vormen gecoacht. Ik was ervan overtuigd dat ik in dezelfde ruimte of op zijn minst iemand moest kunnen horen of zien (Skype of telefoon) om goed te kunnen coachen. Voor de training was ik dan ook zeer sceptisch. Na een lang gesprek met de trainer besloot ik ervoor te gaan. De trainers hebben geleverd wat ze beloofden. De training is zeer goed gestructureerd, met een solide basis vanuit een academisch onderbouwde aanpak en een goed geschreven boek. Als je als coach op zoek bent naar een meer "agile" en bevrijdende manier om je coaching talenten te ontwikkelen, ga er dan voor.

  Luc Limère - Executive Coach & Founder Limère & Partners

 • Wat zeggen onze klanten?

  Nadia Connell client of eCoachPro

  Online Masterclass E-coaching - International edition

  Ik kreeg de kans de Masterclass e-coaching te volgen; ik kan er alleen maar goed over spreken. De toepassing is zo veel krachtiger dan je op voorhand kunt voorstellen totdat je het echt doet! Ik ben niet eens een coach en ik vond de training fantastisch. Ik ben een assistent professor op de universiteit en zocht naar een betere manier om mijn studenten online te engageren. Ook zocht ik manieren om deze methode toe te passen in het onderwijs en in mijn onderzoek. Ik beveel deze opleiding aan iedereen aan die regelmatig online met mensen communiceert. Iedereen kan hier voordeel uit halen!

  Nadine M. Connell - Assistant Professor of Criminology UT Dallas (USA)

 • Wat zeggen onze klanten?

  Choon Neo Siow client of eCoachPro

  Online Masterclass E-coaching - International edition

  Als je denkt dat het lezen van het boek eCoaching voldoende is, dan heb je het mis. Door het volgen van de online training met een kleine groep en een betrokken trainer, doe je nieuwe inzichten op en daag je bestaande overtuigingen uit waarvan je niet eens wist dat je ze had. En ondanks dat ik de training online heb gevolgd was de trainer super enthousiasmerend en motiverend. De trainer was zeer effectief in het overdragen van de kennis en in het engageren van haar publiek. Ze gaf ook zeer waardevolle feedback. Het ontwerp van deze training is precies goed.

  Choon-Neo Siow - Managing Director, Training and Performance Enhancement FedEx Express (Singapore)

 • Wat zeggen onze klanten?

  Roman Chudoba client of eCoachPro

  Online Masterclass E-coaching - International edition

  Door de Masterclass heb ik nieuwe inzichten opgedaan over de werkelijke toegevoegde waarde van "text based" coaching. Daar bovenop heb ik waardevolle inzichten opgedaan over het schrijven van reguliere e-mails en een nieuw perspectief gekregen op mijn F2F coaching vaardigheden.

  Roman Chudoba - Executive Coach & Member of the Board EMCC Czech Republic

 • Wat zeggen onze klanten?

  Michiel van Buuren client van eCoachPro

  Masterclass Ecoaching voor Professionals

  Voor mij is eCoachPro een doorbraak geweest in mijn coaching praktijk. Ik heb me gerealiseerd dat ik, door het toepassen van deze aanpak (tekst based coaching), een veel intensere relatie met mijn klanten kan realiseren. Dit komt door regelmatiger contact en meer effectieve reflectie in het algemeen. Deze methode maakt het ook mogelijk tijd- en plaats ongebonden te werken. Ik ben ervan overtuigd dat deze manier van coaching de toekomst is.

  Michiel van Buuren - Life coach & Founder LifeTravels

 • Wat zeggen onze klanten?

  Georges Anthoon client of eCoachPro

  Online Masterclass E-coaching - International edition

  Hoewel enigszins sceptisch bij de start, heb ik heel veel geleerd en ben ik zeer tevreden. Deze training is een "must do" voor de moderne coach in een digitale wereld met veel contact op afstand. Het voegt veel toe aan F2F coaching. Het programma dekte volledig mijn verwachtingen en er was een goede balans tussen de theorie en praktijk.

  Georges Anthoon - Executive business coach (Belgium)

 • Wat zeggen onze klanten?

  Sanne Buter klant van eCoachPro

  Masterclass E-coaching voor Psychologen

   Een goed georganiseerde masterclass met nuttige informatie en praktische opdrachten over e-coaching! Het delen van kennis en de gemaakte opdrachten met de andere kandidaten was leerzaam en voor mij onmisbaar voor een verdere carrière in e-coaching.

  Sanne Buter - Psycholoog & Onderzoek-, en projectmedewerker Adaptics

Neem contact op

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Klik hier: contactformulier

 

Of neem contact op met commercieel directeur Marc Coenen voor de mogelijkheden binnen uw organisatie


Marc Coenen

Commercial Director
+31 6 15 45 73 05
coenen@ecoachpro.org

Marc Coenen eCoachPro

Onze vestigingen

eCoachPro Nederland

NEDERLAND
eCoachPro
Stationsstraat 24-01
5038 ED Tilburg

eCoachPro Belgie

BELGIE
eCoachPro
Vaartstraat 59 (bus 4)
1000 Brussel

eCoachPro Spanje

SPANJE
eCoachPro
Avda. Ricardo Soriano 72
Edif. Golden B.1a Planta
29601 Marbella, Málaga